Een heren- of dames badjas

Een damesjas herken je uit duizenden. Net als een jeans voor mannen. Een T-shirt of trui? Precies hetzelfde verhaal. Maar hoe zit dat nu met een artikel als een badjas? Is van zo’n kledingstuk ook zomaar te zeggen of ie voor een man of voor een vrouw is? Een heren- of dames badjas herkennen: daar gaan we het vandaag, op Cisby.nl, over hebben. Hopelijk vind je het interessant genoeg. Laat in ieder geval weten wat je van deze blog vindt door te reageren op dit artikel (dat kan onder de laatste zin).

Verschillende badjassen

Een badjas, of het nu een heren- of dames badjas betreft, ziet er in negen van de tien gevallen wel redelijk hetzelfde uit. Maar als we zouden moeten zeggen wat er nu voor zorgt dat een badjas echt een badjas is, is dat nog best lastig. Wat alle badjassen overeenkomstig hebben, is de stof waar het van gemaakt is. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een pyjama, is een badjas gemaakt van een stof die ook water gemakkelijk opneemt. Hierdoor zijn badjassen, zoals de naam het eigenlijk al een beetje verraadt, goed om aan te trekken als je net onder de douche vandaan stapt. Of als je uit een warm bad in een sauna (of gewoon in je eigen huis) stapt.

Heren en dames badjas

Nu kwam ik op het internet laatst een webshop tegen die badjassen voor mannen en vrouwen aanbood. Eerst was ik verbaasd, maar blijkbaar zit er een verschil tussen de heren en dames badjas. Een nadere studie van mij, leerde dat er inderdaad een verschil tussen zit. Met mijn timmermansoog ontdekte ik dat die verschillen zich vooral richten op het romp van de badjas. Voor de vrouw is deze wat minder getailleerd gemaakt, zodat de vrouwelijke vormen gemakkelijker binnen de badjas vallen. Het andere grote verschil is de maat. De mannen badjas is eigenlijk altijd groter, als we de maten vergelijken (S tegenover S) met de dames badjas.