Kleren kopen op het internet

Helaas komt het oplichten van onschuldige mensen via het internet nog altijd te vaak voor. Of het nu gaat om concertkaartjes, meubels of bijvoorbeeld dure merkkleding. Op die laatste rubriek richten wij ons vandaag. Want is het kopen van merkkleding via het internet over het algemeen te vertrouwen? Wij van Cisby.nl zochten het voor u uit.

Terug in de tijd

Wanneer we een aantal jaren terug in de tijd gaan, zien we webshops die er nu eigenlijk niet meer uitzien. Als wij vandaag de dag deze online winkels zouden zien, zouden we niet vertrouwen dat de verkopende partij een betrouwbare partij is. Waarom we u dit vertellen? Het uiterlijk of design van een webwinkel zegt niet altijd alles. Een webwinkel die kleding aanbiedt via het internet kan er dan wel gelikt uitzien, even goed kan het zijn dat er oplichters schuil gaan achter de url van deze website en u dus mogelijk een kat in de zak koopt.

Vandaag de dag

Weer even terug naar het heden. Cijfers zeggen dan wel dat het verkopen van kleding via het internet steeds vaker zonder problemen verloopt, áls er zich dan een probleem voordoet, is het direct een serieus probleem. Er is dan vaker een groter bedrag gemoeid bij de oplichting. De kans dat u wordt opgelicht is dus kleiner, maar op het moment dat u toch een slachtoffer bent, is de schade in de meeste gevallen een stuk groter.

Een goed voorbeeld

Om deze blog toch positief af te sluiten, wil ik u graag een goed voorbeeld van een online kledingshop laten zien. Hebt u wel eens gehoord van de webwinkel van To Be Dressed? Op www.to-be-dressed.nl staat merkkleding die vele mensen aanspreekt. De webshop beschikt over een keurmerk en voldoet aan alle eisen die er vervolgens voor zorgen dat een webshop veilig is.