Paul Green, Peter Kaiser en Timberland: merken met een status

Paul Green, Peter Kaiser en Timberland zijn merken die eigenlijk wel in één adem genoemd kunnen worden. Waarom Paul Green, Peter Kaiser en Timberland in eenzelfde rijtje gezet kunnen worden? Omdat dit merken met een status zijn. Een status die verworven is door jarenlang (soms wel eeuwen lang) kwaliteit op het gebied van schoenen te leveren. Vandaag probeer ik dan ook uiteen te zetten waarom deze drie merken nu zo groot zijn. En waarom het dus zaak is om bij de keuze voor je nieuwe schoenen extra te letten op de merken Paul Green, Peter Kaiser en Timberland.

Pure kwaliteit

Het is niet om een pleidooi te houden over de bovenstaande drie merken, maar het is een feit dat zowel Paul Green als Peter Kaiser en Timberland hoog scoren als we de merken op kwaliteit gaan beoordelen. De kwaliteit van deze schoenenmerken druipt er bij bijna alle modellen (natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen op de regel) vanaf. Als je kijkt naar de zool van bijvoorbeeld een Timberland schoen, weet je genoeg. Datzelfde geldt voor de afwerking van een paar schoenen van Peter Kaiser.

Schaf ze aan

Het is natuurlijk gemakkelijk opgeschreven door mij, vanachter mijn computer, maar bij de keuze voor een nieuw paar schoenen zou ik één van bovenstaande merken aanraden. Natuurlijk zijn merken als Brunotti, Adidas en Floris van Bommel ook van hoge kwaliteit. Het verschil tussen deze merken en Paul Green, Peter Kaiser en Timberland is echter dat de keuze bij die laatste merken wat minder groot is. Deze merken bieden simpelweg wat minder modellen aan.