Traditionele gabberkleding, wear it with pride

Als er iets is waar gabbers trots op zin is het hun kleding. Iedereen kent het uiterlijk, een bomberjack, trainingspak trainers, het haar afgeschoren en een cap of een staart strak naar achteren. Ook al is de gabbermuziek op dit moment niet meer zo populair als dat het wel geweest is, een gabber ben je van binnen, dus dat zal je nooit verliezen. En bij een goede hardcore shop kun je terecht voor alles wat hierbij aansluit.

Wat is een gabber?

Maar wat is een gabber eigenlijk? Je kunt ze makkelijk herkennen op straat, maar waar staat een gabber voor? De gabberscene is in Nederland ontstaan en is gebaseerd op muziek invloeden van de Verenigde Staten. Daar werd als tegenhanger van Disco door de DJ’s een muzieksoort ontworpen met snelle beats en goede melodieën. Deze muziek werd in Nederland geadopteerd door een groep die zich Gabbers begonnen te noemen. Het woord ‘gabber’ komt van het Jiddisch en betekent, vriend of maat. Deze mensen begonnen zich anders te kleden en kwamen samen op muziekevenementen waar anderen met dezelfde smaak hun passie konden delen. Hier zie je ook de gabber dans, het hakken. Gabbers hebben dus een passie voor hun muziek en daar hoort een bepaalde kleding stijl bij.

De kleding

Gabber kleding draait vooral om comfort en in het oog springen. Vaak zie je veel verschillende kleuren en prints langskomen. Er is het assortiment van 100% Hardcore, Frenchcore en Terror wat erop gemaakt is om gecombineerd te worden. Voor mannen bestaat dit onder andere uit, vesten en bomberjacks, voor vrouwen komen hier ook hotpants en korte topjes bij. Wat accessoires betreft zijn er heuptasjes, petten, sleutelhangers en allerlei andere manieren om je outfit uit te breiden. Gabbers geloven dat je gabber bent van binnen, dus dat het niet uitmaakt hoe je er uitziet, maar iedere echte gabber draagt zijn traditionele gabberkleding nog steeds met trots.